Peștișorul, cu glas de om, îi ceru pescarului să-l lase în viață și să-l arunce înapoi în apă. Pescarul era un om milostiv, însă îi era teamă de gura spurcată a nevestei, gândindu-se că se va întoarce acasă fără hrană. În cele din urmă, cruță viața bietei ființe, hotărându-se să o lase să se întoarcă în împărăția apelor. Peștișorul, drept răsplată, îi promise pescarului că-i va îndeplini trei dorințe. Însă pescarul, trecut prin atâtea necazuri, nu mai credea în minuni. Când pescarul se întoarse acasă fără pește, nevasta îl dojeni aspru. Pentru a o îmbuna, îi povesti întâmplarea ciudată de care avu parte, ba pomeni și de promisiunile peștișorului de aur.

Preț de câteva clipe, nevasta lui se arătă neîncrezatoare, își spuse că are un papă-lapte de bărbat,  mult prea milostiv.  Asta trebuie să fi fost pricina pentru care cruțase viața peștișorului.  Dar, șireată cum era, se hotărî să-l pună la încercare pe bietul pescar.

Oare îi va îndeplini peștisorul auriu cele 3 dorințe pescarului?

Personajele din spectacol:  Peștișorul auriu, Pescarul, Nevasta pescarului, Neptun (Zeul mării), Terra (Zeița Pământului) și Slujitorul

Spectacol de teatru proiectat-  recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.