În primele două, Erus vizitează Valea Răbdării și pe cea a Generozității și își face noi parteneri în drumul său pentru a salva Lumea. Ajunși în Regatul Apelor, țara natală a Prințesei Roua, Erus face cunoștință cu mama acesteia, Crăiasa Apelor (Luna) și îi reîntâlnește pe cei cinci înțelepți. De la aceștia află că este unul dintre cei aleși să facă parte din Ordinul celor 9 și că trebuie să-l înfrunte pe Regele Frică-Frică după ce obține virtuțile din patru văi – Valea Răbdării, Valea Generozității, Valea Iubirii și Valea Recunoștinței.

Folosind în continuare alimente sănătoase pentru a răzbate prin pădurea cu care Regele Frică-Frică a înconjurat Valea Iubirii, Erus, Roua și Alpi se reîntâlnesc cu Mac, Pac și Marty. Erus își amintește cum i-a cunoscut și primește o rețetă secretă de plăcintă cu spanac, care conține… miere! Cei trei prieteni ajung apoi la un labirint format din flori ale soarelui. Aici, Roua și Erus își dau seama de iubirea lor unul pentru celălalt și de importanța de a se lăsa uneori călăuziți de inimă, nu de gândire.

Așa reușesc să treacă de această încercare și să iasă din labirint. La ieșirea din labirintul de floarea soarelui, cei trei călători îl întâlnesc pe fluturele Cling care îi va călăuzi prin Valea Iubirii, în care au ajuns. Prima lor încercare este aceea de a alege între două tipuri de semințe. Din unele va încolți frica, din celelalte iubirea, dar nu există niciun indiciu care să le arate semințele potrivite.

Cu ajutorul iubirii și încrederii unul în celălalt, Erus și Roua stropesc cu apă semințele iubirii. A doua piedică la ieșirea lor din vale este Pisica Spaimă, unul dintre ajutoarele Regelui Frică-Frică. În loc să se sperie de ea, Prințesa Roua, care iubește pisicile, reușește să o îmblânzească.

Eroii află astfel că Spaimă este de fapt o pisicuță care a devenit fricoasă pentru că nimeni nu o iubea cu adevărat. Pisica primește numele Adora – care înseamnă „cea iubită”. La fel ca Roua, cu blândețe și vorbe bune, Erus reușește să îl îmblânzească pe Câinele Teamă, al doilea ajutor al Regelui, care devenise fioros tot în lipsa iubirii. Teamă primește numele Amos –„cel curajos”.

Ultima încercare din Valea Iubirii este reîntâlnirea lui Erus cu Sucre, un băiat de care îi era frică pentru că îl necăjea și îl îndemna să mănânce zahăr. Sucre ajunsese Prințul Fricii sub influența Regelui, care a profitat de teama lui că își va pierde mama, grav bolnavă. Erus și Roua îl încurajează și îl tratează ca pe un prieten bun, iar Sucre își recapătă încrederea în oameni și scapă de vraja Regelui Frică-Frică. Sucre este și el unul dintre cei patru copii care vor trebui alături de magi să salveze lumea. Prin desișul pădurii care înconjoară Valea Iubirii se vede o poartă.

Cei trei copii, Erus, Roua, Sucre, Mărul Alpi, Pisica Adora și Câinele Amos ies din Valea Iubirii și pleacă într-o nouă călătorie, spre Valea Recunoștinței.

Un spectacol proiectat pe mare ecran în cadrul campaniei ,,Hai la teatru în orașul tău!” Powered by Teatru la Cinema.